loader image

HomeTedavilerDiş Eti Hastalıkları ( Periodontoloji)

Diş Eti Hastalıkları ( Periodontoloji)

Diş Eti Tedavisi

Periodontitis dişleri saran kemik ve diş eti dokularının iltihabıdır. Dişler ağız içinde görebildiğimiz kron kısmı ve kemik içine gömülmüş ‘kök’ten oluşmuştur. Kökler kemik için de ince lifler ile tutunmaktadır. Bunun yanında çene kemiğinin iç yüzünü saran pembe diş eti de dişin boyun kısmına yapışır. Diş eti iltihabı sadece gözle görülen diş etini değil, kemik dokuyu da etkileyeceğinden kontrol altına alınmayan bir diş eti rahatsızlığı sonuçta çürüksüz dişlerin sallanmasına ve çekilmesine neden olabilir.

fatih-eski-etiler-dis-hekimi-tedaviler-1

Diş Eti İltihabının Belirtileri Nelerdir?

Diş eti rahatsızlıkları bazen fark edilemeden çok ilerlemiş olabilir. Bununla birlikte aşağıdaki belirtilerin bir ya da birkaçının bir arada gözlenmesi diş eti rahatsızlığı olasılığını akla getirmektedir.

  • Ağızda koku
  • Kırmızı ve şiş diş etleri
  • Ağızda tat bozukluğu
  • Diş etlerinin çekilerek diş kökünün açığa çıkması
  • Sallanan dişler
  • Zamanla eğilen ya da çarpıklaşan dişler
  • Diş eti kanaması (diş fırçalarken ya da kendiliğinden)

Sıkça Sorulan Sorular

Diş Eti Hastalıklarına Sık Rastlanılır Mı?

Evet diş çürüğünden daha sık. Neredeyse tüm erişkinler bir dereceye kadar bu hastalıktan etkilenir ve birçok vakada hiç çürüğü olmayan dişler sadece sallandıkları için çekilirler.

Diş Eti Iltihabı Tedavi Edilir Mi?

Evet. Ancak tedavi iltihabın ne derece ilerlediğine bağlıdır. Sadece ‘gingivitis’ safhasında yapılan tedavi yüksek başarı sağlar. Tedavi süresince, diş hekiminiz dişlerinizi diş taşından arındırıp diş fırçalama tekniğinizi en iyi hale getirecektir. Bundan sonraki sorumluluk size düşmektedir. Usulüne uygun yaptığınız temizlik, diş etlerini, pembe ve sağlıklı görüntüsüne kavuşturacaktır. Ancak tedavi ‘ye en kısa sürede başlanması şarttır.

Periodontitis Tedavisi Nasıl Yapılır?

Tedavi size uygun diş fırçalama ve diş ipi kullanma tekniklerinin öğretilmesi ile başlar. Daha sonra ki basamak ise doktorunuz tarafından dişleriniz üzerindeki ve kök kısmındaki iltihapların kazınarak temizlenmesidir. Buna küretaj tedavisi denir. Bu işlem genellikle birkaç randevu gerektirir. Tedaviniz bittikten sonra, üzerinize düşen diş ve ağız temizliğini yaparsanız diş etlerindeki kırmızılık ve şişliğin ortadan kalktığını ve sallanan dişlerinizin çene kemiğinize daha iyi tutunduğunu izleyebilirsiniz.

Diş Eti Tedavisinin Fiyatı Nedir?

Diş eti tedavisinin fiyatı hastalığın yaygınlığına kullanılan kemik tozuna, seans sayısına göre değişmektedir. Fiyatlar ayrıca tedavi edilen diş sayısına göre de değişir.

Diş yaptırma fiyatları oldukça değişkendir. Diş eti tedavisinin maliyeti, kullanılan malzemelerin türünden, prosedürün karmaşıklığından ve diş hekiminin yetkinliğine göre şekillenir.

Aynı zamanda işlemin ücretleri kişinin ihtiyacına ve istenilen sonuca göre de değişir. Kullanılan malzemenin ne olduğuna ve ne kadar olduğuna göre fiyatlandırmada farklılıklar söz konusudur.

Diş eti tedavisi hakkında daha fazla bilgi için:

fatih-eski-etiler-dis-hekimi