loader image

HomeTedavilerDiş Dolgusu

Diş Dolgusu

Diş Dolgusu

Diş dolgusu diş kaybının önüne geçerek hem sağlık açısından hem de estetik anlamda katkı sağlamaktadır. Çürüme, kırılma, çatlama gibi hasar görmüş dişlere diş dolgusu uygulanır. Diş dolgusunun nasıl uygulanacağı ise hasarlı dişin nerede olduğuna ve aldığı hasara bağlı olarak değişmektedir.

fatih-eski-etiler-dis-hekimi-tedaviler-1

Kimler Diş Dolgusuna İhtiyaç Duyar?

Herhangi bir sebepten ötürü kırılmış, çürümüş veya hasar görmüş dişlere sahip kişiler diş dolgusu için uygun adaylardır. Diş dolgusu sayesinde deforme olmuş dişlere, tedavi sonrası eski görünümü ve fonksiyonu kazandırılır.

Sıkça Sorulan Sorular

Diş Dolgusu Nasıl Yapılır?

İlk aşama olarak kalan diş dokusu, dolgu için hazır hale getirilir. Bu aşamada çürüğün temizlenmesi yada daha önce yapılmış ve uzaklaştırılması gereken eski bir dolgu var ise kalan diş dokusu bunlardan arındırılır. Bu işlemden sonra, ikinci aşama olarak dişin ağız içindeki konumuna, fonksiyonuna, estetik gerekliliklere ve yapılan dolgunun büyüklüğüne göre uygun malzeme seçilerek oluşan boşluk doldurulur. Bu işlemler esnasında, hastanın ağrı hissetmeyeceği şekilde lokal anestezi uygulanabilir. Son aşama olarak, yapılan dolgunun diğer dişlerle uyumu kontrol edilir. Hastayı rahatsız edecek fazlalıklar var ise uzaklaştırılır.

Diş Çürüğü Bulaşıcı Mıdır?

Direkt olarak bulaşıcılık söz konusu olmasa da çeşitli durumlarla, bireyler arası bakteri alışverişi sonucu çürüğe yatkınlık bulaşıcı olabilir.

Diş Dolgusu Sonrasında Acı Veya Ağrı Olur Mu?

Dolgu işlemi uygulandıktan sonra diş etinde ve dişte meydana gelen sızlama şeklinde ağrı bir süre için normal kabul edilmektedir. Ayrıca sıcak ve soğuk etkenlerle hassasiyet meydana gelmesi de yine bir süre için olası bir durumdur. Fakat şiddetlenerek devam eden, sıcak veya soğuk gibi bir etken olmadan kendiliğinden başlayarak zamanla zonklayan ağrıya dönüşen durumlarda mutlaka diş hekimi ile iletişime geçilmesi gerekmektedir.

Diş Dolgusunun Fiyatı Nedir?

Diş dolgusu işleminin fiyatları kullanılan malzemenin cinsine, dişin boyutuna ve dişin konumuna göre değişmektedir. Fiyatlar ayrıca tedavi edilen diş sayısına göre de değişir.

Diş yaptırma fiyatları oldukça değişkendir. Diş dolgusu tedavisinin maliyeti, kullanılan malzemelerin türünden, prosedürün karmaşıklığından ve diş hekiminin yetkinliğine göre şekillenir.

Aynı zamanda işlemin ücretleri kişinin ihtiyacına ve istenilen sonuca göre de değişir. Kullanılan kompozitin ne olduğuna ve ne kadar olduğuna göre fiyatlandırmada farklılıklar söz konusudur.

Diş dolgusu hakkında daha fazla bilgi için:

fatih-eski-etiler-dis-hekimi