loader image

HomeTedavilerBonding

Bonding

Bonding Tedavisi

Bonding tedavisi (bonding uygulaması) dişin doğal ve sağlıklı görünmesini amaçlayan kozmetik bir diş prosedürüdür.

Prosedür, dişin doğal minesinden ayırt edilemez hale gelen bir kompozit reçine tabakasının dişe yapıştırılmasını içerir. Yaklaşık bir saat sürer ve genelde tek seansta biter.

Bonding tedavisinde önce diş yüzeyine bir reçine veya kompozit uygulanır. Sonra uygulanan reçine veya kompozit kürlenir. Kürlenen reçine diş yüzeyine yapışır ve eksik dişin bıraktığı boşluğu doldurur. 

Prosedür, bir dişin görünümünü iyileştirmek, diş yapısını eski haline getirmek veya bir dişin işlevini geliştirmek için kullanılır. 

fatih-eski-etiler-dis-hekimi-tedaviler-1

Kimler Bonding Tedavisine İhtiyaç Duyar?

Dişleri çürük, talaş, çatlak ve diğer kusurlardan zarar görmüş kişiler için uygundur. Bonding uygulaması için ideal aday, sağlıklı bir ağza sahip olan kişidir. Kişi ayrıca güçlü, sağlıklı bir diş yapısına sahip olmalıdır.

Bonding tedavisinde diş minesini ince, plastik bir reçine kaplar. Bu reçine daha sonra sertleştirilir. Daha sonra diş, kusurları gidermek için temizlenir ve parlatılır.

Reçinenin sertleşmesinden sonra, fazla reçineyi çıkarmak için diş parlatılır ve diş bir florür tabakası ile kaplanır. 

Sıkça Sorulan Sorular

Ne Zaman Uygulanır?

Hasarlı bir dişin görünümünü iyileştirmek, veya hastanın yemek yemesini veya konuşmasını kolaylaştırmak için bonding işlemi yapılabilir. Kırık bir dişi onarmak için de yapılabilir.

Ne Zaman Uygulanmaz?

Dişlerin birbirinden çok uzak olduğu, dişlerin kötü durumda olduğu veya yapıştırma materyalinin tıbbi bir durumu engelleyeceği durumlarda uygun değildir.

Kişinin bu uygulama için uygun olup olmadığı ise alanında uzman olan diş hekimi tarafından belirlenir.

Ağrı, Acı, Rahatsızlık Verir mi?

Bonding yapılırken dişlerde ya da ağızda ağrı meydana getirecek herhangi bir işlem yapılmaz. Özellikle aşınma ve benzeri şeyler olmaması sayesinde ağrı yapmayan bir işlemdir. Bonding tedavisi ağrı yapan bir tedavi yöntemi değildir.

Bonding Tedavisinin Fiyatı Nedir?

Bonding fiyatları kullanılan malzemenin cinsine, dişin boyutuna ve dişin konumuna göre değişmektedir. Fiyatlar ayrıca tedavi edilen diş sayısına göre de değişir.

Diş yaptırma fiyatları oldukça değişkendir. Bonding tedavisinin maliyeti, kullanılan malzemelerin türünden, prosedürün karmaşıklığından ve diş hekiminin yetkinliğine göre şekillenir.

Aynı zamanda işlemin ücretleri kişinin ihtiyacına ve istenilen sonuca göre de değişir. Kullanılan kompozitin ne olduğuna ve ne kadar olduğuna göre fiyatlandırmada farklılıklar söz konusudur.

Bonding tedavisi hakkında daha fazla bilgi için:

fatih-eski-etiler-dis-hekimi